Hov - noget er vist ikke udfyldt korrekt
Din underskrift er sendt!

Vær med til at bede voksne om at stemme for vores fremtid. Skriv under på vores brev, som du kan læse her - så vil vi få delt vores opfordring i en avis på vegne af alle de børn og unge, der har skrevet under.

Kære voksne vælgere,

Som børn og unge kan vi ikke stemme, selvom dette folketingsvalg vil definere vores fremtid.


Vi står ved et tipping point, hvor klodens stabilitet er på spil. Allerede nu stjæler klimakrisen menneskeliv, og klimaforandringerne sender millioner på flugt. Forskningen siger tydeligt, at vi skal handle nu, hvis vi skal nå at begrænse klimakrisens konsekvenser.


Som unge mennesker bekymrer vi os om vores fremtid, og vi føler med de mennesker, der allerede mærker klimakrisens konsekvenser. Vi kæmper for, at Danmark vil få en regering, der ubetinget sætter klodens, og dermed vores allesammens, velbefindende først.


I over 30 år har videnskaben bag klimakrisen stået klar. Alligevel har politikere og tidligere regeringer konsekvent ignoreret behovet for klimahandling. Et gigantisk klimasvigt har fundet sted, og vi kan ikke tillade at det fortsætter.


FN's klimapanel siger, at de globale udledninger skal toppe i 2025. Det er i løbet af næste valgperiode, og den kommende regering har magten til at beslutte, om Danmark lever op til sit globale klimaansvar. Dette indebærer at levere konkrete Co2-reduktioner i stedet for at satse på at fremtidsteknologi vil redde os i sidste øjeblik.


Vi har ikke en direkte stemme, når beslutninger definerende for vores fremtid træffes. Derfor beder vi dig, kære voksne vælger, om at være vores stemme ved næste folketingsvalg. Sæt dit kryds ved et parti, der er villig til at gennemføre den behøvede klimahandling - for vores og fremtidige generationers skyld.


Med venlig hilsen

Den klimabekymrede ungdom